Verenigde Staten 1984. Drama van Andrey Konchalovskiy. Met o.a. Nastassja Kinski, John Savage, Robert Mitchum, Keith Carradine en Anita Morris.

VPRO Cinema

Na een lange krijgsgevangenschap in Japan keert Savage na WO II terug naar huis. Hij wil zo gauw mogelijk zijn jeugdliefde Kinski terugzien, in de hoop met haar van zijn trauma's af te komen. Zij verbreekt haar verloving om met hem te kunnen trouwen, maar tijdens zijn gevangenschap heeft hij haar zo geïdealiseerd dat hij nu impotent is in haar aanwezigheid. Poëtisch melodrama, dat teveel neventhema's aansnijdt om echt te boeien. Het is onmogelijk binnen het tijdsbestek van één film zowel de stapel problemen van Savage als het wilde leven van Kinski uit de doeken te doen. Goede weergave van de sfeer van die tijd en uitstekend spel. Het scenario is van Konchalovsky, Gerard Brach, Paul Zindel en Marjorie David. Oogstrelende fotografie van Juan Ruiz-Anchia. In de openingsscène werden fragmenten uit John Hustons documentaire LET THERE BE LIGHT op indrukwekkende wijze tussen nieuw materiaal gemonteerd.

credits

Regie:
Andrey Konchalovskiy
Cast:
Nastassja Kinski, John Savage, Robert Mitchum, Keith Carradine, Anita Morris, Bud Cort, Tracy Nelson, Vincent Spano, Karen Young, John Goodman, Danton Stone, Bud Cot
Scenario:
Andrey Konchalovskiy
Muziek:
Gary S. Renal
Jaar:
1984
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Maria's Lovers (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken