Verenigde Staten 1984. Oorlogsfilm van Joseph Zito. Met o.a. Chuck Norris, M. Emmet Walsh, David Tress, Lenore Kasdorf en James Hong.

VPRO Cinema

Een Amerikaanse kolonel, James Braddock (Norris), is ervan overtuigd dat er nog landgenoten gevangen zitten in Vietnam, maar kan dat niet bewijzen. Daarom neemt hij zelf maar de touwtjes in handen. Samen met een andere Vietnam-veteraan dringt hij diep door in de jungle, waar hij inderdaad Amerikaanse gevangenen kan bevrijden. Op de terugtocht stuiten ze echter op een konvooi vijandige soldaten. Routineuze actiefilm, waarin op bijna sadistische manier een onmogelijke reddingsoperatie in beeld wordt gebracht. De boodschap is duidelijk. De Amerikaanse Vietnam-nederlaag had voorkomen kunnen worden met types als Braddock of Rambo. In hun eentje, halveren ze de bende infantiele idioten waaruit het communistische leger blijkbaar bestond. Het idiote scenario werd geschreven door James Bruner en op film gezet door Joao Fernandes. De voorgeschiedenis wordt verteld in MISSING IN ACTION II en voor wie er dan nog niet genoeg van heeft is er nog BRADDOCK: MISSING IN ACTION III.

credits

Regie:
Joseph Zito
Cast:
Chuck Norris, M. Emmet Walsh, David Tress, Lenore Kasdorf, James Hong, Ernie Ortega, Pierrino Mascarino, E.Erich Anderson
Scenario:
James Bruner
Muziek:
Jay Chattaway
Kijkwijzer:
JID
Jaar:
1984
Genres:
Oorlogsfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten