Verenigde Staten 1986. Misdaad van Harley Cokeliss. Met o.a. Burt Reynolds, Cliff Robertson, Kenneth McMillan, Cynthia Gibb en Scott Wilson.

VPRO Cinema

Ex-CIA man Malone (Reynolds) krijgt autopech in een uitgestorven gat ergens in Oregon. Wilson, de eigenaar van de enige garage, vertelt hem dat de streek geterroriseerd wordt door de ultra-rechtse mafia-baas Robertson, die alles in de buurt opkoopt en iedereen afmaakt die hem in de weg staat. Omdat de plaatselijke sheriff McMillan niets onderneemt, besluit Malone zich ermee te bemoeien. Alles is mogelijk in de film, maar hier wordt toch echt te ver gegaan. Een idioot verhaal, slecht geschreven, abominabel gespeeld (met uitzondering van een sterk op Ronald Reagan lijkende Robertson) en een afwezige regie. Opmerkelijk dat een talentvol man als Christopher Frank zo'n ongeloofwaardig scenario afleverde voor zijn Amerikaans debuut. Het script is gebaseerd op de roman Shotgun van William Wingate. Fotografie van Gerald Hirschfeld.

credits

Regie:
Harley Cokeliss
Cast:
Burt Reynolds, Cliff Robertson, Kenneth McMillan, Cynthia Gibb, Scott Wilson, Lauren Hutton, Philip Anglim, Tracey Walter
Camera:
Gerald Hirschfeld
Muziek:
David Newman
Jaar:
1986
Genres:
Misdaad, Actiefilm, Thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Malone (1986) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken