Verenigde Staten 1987. Komedie van Susan Seidelman. Met o.a. John Malkovich, Ann Magnuson, Glenne Headly, Ben Masters en Laurie Metcalf.

VPRO Cinema

Frankie Stone (Magnuson) heeft de top bereikt in haar specialisme: het verkopen van mensen en idee[KA3]en. Ze wordt ingehuurd om een andro[KA3]ide, Ulysses, die is gebouwd om een lange ruimtereis te ondernemen, een goed image te bezorgen bij het publiek. De robot lijkt als twee druppels water op zijn schepper Dr. Jeff Peters (Malkovich). Hij is fysiek volmaakt en beschikt over een superieure intelligentie, maar het sociale en emotionele leven is hem vreemd. Frankie probeert hem te verleiden. Na het pittige DESPERATELY SEEKING SUSAN was dit een ernstige stap terug voor Seidelman. De humor is flauw en allesbehalve origineel en haalt het peil van een slechte CARRY ON-film niet eens. De personages zijn totaal oninteressant. Het zwakke scenario is van Floyd Byars en Laurie Frank. Malkovich redt zich formidabel met het minderwaardige materiaal en Magnusen hoeft alleen maar mooi te zijn. Speelt in Miami, opgenomen op Miami Beach. Gefotografeerd door Edward Lachman.

credits

Regie:
Susan Seidelman
Cast:
John Malkovich, Ann Magnuson, Glenne Headly, Ben Masters, Laurie Metcalf, Polly Bergen, Harsh Nayyar, Hart Bochner, Susan Anton, Susan Berman
Scenario:
Floyd Byars
Productie:
Mike Wise, Joel Tuber, Dan Enright, Susan Seidelman
Camera:
Edward Lachman
Muziek:
Chaz Jankel
Jaar:
1987
Genres:
Komedie, Sciencefiction, Drama
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Making Mr. Right (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken