Verenigde Staten 1992. Horror van Dennis Dimster. Met o.a. Brian Bonsall, Diana Baines, Mark Venturini, Mimi Craven en John Diehl.

VPRO Cinema

Titelpersonage is een negen-jarige jongen, die al verschillende pleegouders had. Vreemd genoeg kwamen al die gezinnen waar hij vertoefde om door een gewelddadige dood. Wie zou nu een kind kunnen verdenken? Om het moeilijker te maken: een kind dat aangenomen wordt, gaat steeds onder een andere naam naar een andere staat. Nu is hij opgenomen in het gezin Diehl-Craven, die het ware gezicht van Mikey pas te zien krijgen als het te laat is. Vreemde, kleine griezel-thriller waarin een zeer angstaanjagende sfeer heerst. Bonsall is werkelijk duivels als de jonge onverlaat. Het genoegen dat zijn gezicht uitstraalt, telkens hij iemand doodt, is meer dan ijzingwekkend. Zeker niet geschikt voor de gemiddelde kijker die even lekker ontspannen wil, maar een aanrader voor mensen met sterke maag die van rillen houden. Scenario van Jonathan Glassner.

credits

Regie:
Dennis Dimster
Cast:
Brian Bonsall, Diana Baines, Mark Venturini, Mimi Craven, John Diehl, Laura Robinson, Whitby Hertford, Josie Bissett, Ashley Laurence, David Rogge, Lyman Ward
Scenario:
Jonathan Glassner
Productie:
Peter Abrams, Robert Levy, Nathan Zahavi, J.P. Guerin, Natan Zahavi, Robert L. Levy
Camera:
Tom Jewett
Muziek:
Tim Truman
Jaar:
1992
Genres:
Horror, Thriller
Trefwoorden:
Stalk 'n slash-horror
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Mikey (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken