Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1977. Actiefilm van Dick Richards. Met o.a. Gene Hackman, Terence Hill, Catherine Deneuve, Ian Holm en Rufus.

VPRO Cinema

In 1918 gaat de Amerikaanse majoor Hackman bij het vreemdelingenlegioen. Hij moet een groep archeologen beschermen die in het Marokkaanse Boussaada zoekt naar de graven van legendarische koningen. Een rebellenleider wil van de Arabische verontwaardiging over deze grafschennis gebruik maken om vijandige stammen met elkaar te verzoenen, zodat ze gezamenlijk de Fransen kunnen bestrijden. Een opeenstapeling van chlichés, en een ouderwetse en ongeloofwaardige romantische benadering van een mensonwaardige strijd. Dergelijke films waren rond 1935 schering en inslag maar konden in 1977 toch echt niet meer. Goed spel redt niets aan het middelmatige scenario van David Zelag Goodman. Fotografie van John Alcott en muziek van Maurice Jarre.

credits

Regie:
Dick Richards
Cast:
Gene Hackman, Terence Hill, Catherine Deneuve, Ian Holm, Rufus, Marcel Bozzuffi, Jack O'Halloran, André Penvern, Paul Sherman, Max von Sydow
Productie:
Jerry Bruckheimer
Camera:
John Alcott
Muziek:
Maurice Jarre
Jaar:
1977
Genres:
Actiefilm, Avonturenfilm, Drama, Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Militaire dienst
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

March or Die (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken