Frankrijk 1991. Familiefilm van Philomène Esposito. Met o.a. Virginie Ledoyen, Nino Manfredi, Patrick Bouchitey, Margarita Lozano en Vittoria Sconamiglio.

VPRO Cinema

Een familie uit Calabria, Zuid-Itali[KA3]e is rond 1965 naar S[KA2]ete in Frankrijk ge[KA3]emigreerd. Mima (Ledoyen) is een twaalf-jarige die in Frankrijk geboren is. Zij wordt streng opgevoed, en is geen kind meer maar ook nog niet volwassen, en heeft een hele vertrouwelijke band met haar grootvader, haar beste vriend en bondgenoot. Dan wordt zijn lijk vlakbij de spoorweg gevonden. Een commissaris van politie (Bouchitey) doet alles om een van die bloedbaden te voorkomen, waar Zuid-Italianen het patent op hebben. Het speelt zich allemaal af onder de verbijsterde blik van Mima, die heeft gezien met wie haar opa die avond een afspraak had. Niet zozeer een politiefilm als wel een zedenstudie naar de integratieproblematiek, die weinig inschikkelijk of sentimenteel is, maar wel heel nauwkeurig. De eerste zowel kritische als tedere film van een cineaste, die zelf uit Calabria komt. Een ontdekking. Scenario van de regisseuse en Lucien Lambert. Camerawerk van Carlo Varini.

credits

Regie:
Philomène Esposito
Cast:
Virginie Ledoyen, Nino Manfredi, Patrick Bouchitey, Margarita Lozano, Vittoria Sconamiglio, Laura Martel, Toni Cecchinato, Vittoria Scognamiglio
Scenario:
Philomène Esposito, Lucien Lambert
Camera:
Carlo Varini
Muziek:
Reinhardt Wagner
Jaar:
1991
Genres:
Familiefilm, Misdaad
Trefwoorden:
Tienerfilm, Kroniek, Jeugdfilm
Landen:
Frankrijk