Verenigde Staten 1965. Western van Sam Peckinpah. Met o.a. Charlton Heston, Richard Harris, Jim Hutton, James Coburn en Michael Anderson jr.

VPRO Cinema

In 1864 woedt de Amerikaanse Burgeroorlog in volle hevigheid. Een groepje Apache-Indianen roeit het hele Fort Benlin uit, ontvoeren drie kinderen en vluchten naar Mexicaans grondgebied. Tegen de zin van zijn meerderen in wil majoor Heston achter hen aan gaan. Hij selecteert enkele Zuidelijke gevangenen en zet de achtervolging in. Typische Peckinpah-western met enkele bloedige gevechten. De spanning groeit ook binnen de groep achtervolgers. De ontwikkeling van de personages laat te wensen over, maar dat is volgens de regisseur te wijten aan de hermontage die buiten zijn medeweten gebeurde. Peckinpah schreef het scenario samen met Harry Julian Fink en Oscar Saul. Knap gefilmd door Sam Leavitt. Gedraaid in Panavision.

credits

Regie:
Sam Peckinpah
Cast:
Charlton Heston, Richard Harris, Jim Hutton, James Coburn, Michael Anderson jr, Senta Berger, Warren Oates, Slim Pickens, R.G. Armstrong, Michael Pate, Ben Johnson, Mario Adorf, Brock Peters
Camera:
Sam Leavitt
Muziek:
Daniele Amfitheatrof
Jaar:
1965
Alt. titels:
Sierra Charriba
Genres:
Western, Drama
Trefwoorden:
Americana
Landen:
Verenigde Staten