Verenigde Staten 1990. Drama van Roger Young. Met o.a. Tom Hulce, Blair Underwood, Josh Charles, Jennifer Grey en Andre Braugher.

VPRO Cinema

Mickey Schwerner (Hulce) en zijn vrouw Rita (Grey) zijn idealistische, politieke militanten die in 1964 `de zomer van de vrijheid` organiseerden en talloze blanke studenten uit het Noorden van de V.S. mobiliseerden naar het conservatieve Zuiden te gaan om hun zwarte broeders bij te staan bij hun inschrijving in de kiesregisters met het oog op de komende presidentsverkiezingen. Mickey, zwarte medewerker James Chaney (Underwood) en blanke student Andrew Goodman (Charles) werden toen door de Ku Klux Klan vermoord, terwijl de politie redenen 'vond', waardoor ze 'gedwongen' was om de andere kant uit te kijken; de dood van het drietal betekende echter een ommekeer in de Amerikaanse geschiedenis van de rechten van de mens. Een zeer boeiend docudrama; niet te verwarren met de film MISSISSIPPI BURNING, die grotendeels fictie is. Het scenario is van Stanley Weiser. Oorspronkelijk werd deze productie in twee delen uitgezonden. De op video uitgebrachte versie is slechts 93m.

credits

Regie:
Roger Young
Cast:
Tom Hulce, Blair Underwood, Josh Charles, Jennifer Grey, Andre Braugher, John D. Johnson, Donzaleigh Abernathy, Harry Caesar, CCH Pounder
Scenario:
Stanley Weiser
Muziek:
Mason Daring
Jaar:
1990
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Sociaal drama, Docudrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Murder in Mississippi (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken