Verenigde Staten/Italië 1969. Western van Vic Morrow. Met o.a. James Garner, Dennis Weaver, Claude Akins, Laura Antonelli en John Marley.

VPRO Cinema

Een bandiet wil een goudmijn beroven door zich te laten insluiten in een nabij gelegen gevangenis en dan vervolgens een oproer te provoceren. Het plan lukt, maar de pogingen om zijn medeplichtigen op te lichten keren zich tegen hem, zodat hij na een massale slachtpartij weliswaar zijn leven behoudt, maar niet de bergplaats van het goud achterhaalt. Ondanks de Hollywood- acteurs en -regisseur heeft deze film de kenmerkende gewelddadigheid en sterke visuele effecten van een spaghetti- western, plus nadrukkelijke maar onbestemde religieuze symboliek. De verbeten gewetenloosheid van Garner wijkt verrassend af van zijn gewoonlijk goedmoedige rollen. Ook bekend als SLEDGE.

credits

Regie:
Vic Morrow
Cast:
James Garner, Dennis Weaver, Claude Akins, Laura Antonelli, John Marley, Wayde Preston, Tony Young, Ken Clark, Didi Perego, Laura Betti, Paolo Barbara, Mario Valgoi, Lorenzo Piani, Franco Giornelli
Muziek:
Gianni Ferrio
Jaar:
1969
Alt. titels:
Man Called Sledge, A, Sledge
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten, Italië

op televisie
0 uitzendingen

A Man Called Sledge (1969) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken