Frankrijk/​Italië/​Canada 1991. Thriller van Steven Hilliard Stern. Met o.a. Eric Stoltz, Maryam d'Abo, Bruno Cremer, Christopher Plummer en F. Murray Abraham.

VPRO Cinema

Frank Cimballi (Stoltz), een rijke 21-jarige erfgenaam, verbrast zijn fortuin in een rap tempo. Zijn voogd Will Scarlet (Abraham), belooft alle schulden te vereffenen op voorwaarde dat Frank voor onbepaalde tijd Frankrijk verlaat. Aangekomen in Kenya ontvangt hij een anonieme brief, waarin staat dat het geld dat hij erfde slechts een klein deel is van het immense fortuin dat zijn vader hem naliet. Woedend beslist Frank een machtige financi[KA3]ele instelling op te richten, zodat hij de dieven [KA1]e[KA1]en voor [KA1]e[KA1]en mores kan leren. Hij krijgt de hulp van priv[KA1]edetective Marc Lavater (Cremer). Naïeve avonturenfilm die zich afspeelt in geldkringen. Er wordt darom met miljoenen gesmeten alsof het niks is. Het scenario van Gordon Robach, Larry Peterson en Jacques Lefebvre naar de dikke pulproman van Paul-Loup Sulitzer, brengt ons eerst van Parijs en Kenya naar Hong Kong, om dan via Zwitserland, New York en Londen op de Caraïbische eilanden te belanden. Het camerawerk is van Franco di Giacomo en oogt als een toeristische folder. Misschien om die reden toch niet helemaal te beschouwen als tijdverlies.

credits

Regie:
Steven Hilliard Stern
Cast:
Eric Stoltz, Maryam d'Abo, Bruno Cremer, Christopher Plummer, F. Murray Abraham, Mario Adorf, Anna Kanallis, Bernard Fresson, Tomas Milian, Angelo Infanti, Raymond Gérôme, Antonella Tinazzo, Patricia Barzyk
Camera:
Franco Di Giacomo
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1991
Genres:
Thriller, Actiefilm
Trefwoorden:
Road-movie, Wraakfilm
Landen:
Frankrijk, Italië, Canada