Zweden/Frankrijk 1965. Drama van Jean-Luc Godard. Met o.a. Catherine Duport, Evabritt Strandberg, Birger Malmsten, Françoise Hardy en Antoine Bourseiller.

VPRO Cinema

Een jongen kan in zijn werk en de maatschappij zijn draai niet vinden. Zijn zoveelste baantje is enqu[KA4]eteur die op straat mensen hun mening moet vragen over de tijd waarin ze leven. Dan wordt hij verliefd op een oppervlakkig popzangeresje. Als meer Godard-films is deze zo geworteld in de periode waarin hij ontstond dat hij inmiddels alleen waarde heeft als historisch document dat impliciet de mei-revoltes van 1968 al aankondigt. (Als symbolen van die tijd zijn ook Brigitte Bardot en Françoise Hardy even te zien). Scenario van regisseur Godard. Camerawerk van Willy Kurant.

credits

Regie:
Jean-Luc Godard
Cast:
Catherine Duport, Evabritt Strandberg, Birger Malmsten, Françoise Hardy, Antoine Bourseiller, Elsa Leroy, Chantal Darget, Henri Attal, Pascal Aubier, Michel Debord, Chantal Goya, Jean-Pierre Léaud, Brigitte Bardot, Marlène Jobert, Eva-Britt Strandberg, Catherine-Isabelle Duport
Scenario:
Jean-Luc Godard
Productie:
Anatole Dauman
Camera:
Willy Kurant
Muziek:
Jean-Jacques Debout, Francis Lai
Geluid:
René Levert
Montage:
Agnès Guillemot, Marguerite Renoir
Jaar:
1965
Alt. titels:
Kinder von Marx und Coca Cola, Die, Masculine-feminine, Masculin-feminin
Genres:
Drama, Experimenteel
Trefwoorden:
Nouvelle Vague, Sociaal drama
Landen:
Zweden, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Masculin-féminin (1965) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken