Italië/Frankrijk/Verenigde Staten 1961. Fantasy van Mario Bava en Henry Levin. Met o.a. Donald O'Connor, Vittorio De Sica, Michèle Mercier, Aldo Fabrizi en Terence Hill.

VPRO Cinema

Aladin (O`Connor) heeft van zijn moeder Facchetti een wonderlamp gekregen die hij aanvankelijk niet wil aannemen. Als hij de lamp wil terugbrengen naar de handelaar, wordt hij voor een dief aangezien en krijgt hij een hele meute achtervolgers achter zich. Als hij per ongeluk over de lamp wrijft, blijkt de lamp een behulpzame geest te bevatten, waarmee hij niet alleen zijn achtervolgers weet af te schudden, maar later ook een huwelijk weet te redden tussen een prinses en een jonge vorst, dat gedwarsboomd werd door de grootvizier. Zelf verwerft hij aanzien en rijkdom en keert tenslotte terug naar Bagdad met de fraaie, trouwhartige Adam. Deze avonturenfilm heeft meer speelse fantasie dan spektakel of verbluffende trucages, is stijlvol in beeld gebracht en er wordt met animo geacteerd (al heeft O'Connor niet meer de leeftijd voor zijn rol). Vooral voor jeugdigen.

credits

Regie:
Mario Bava, Henry Levin
Cast:
Donald O'Connor, Vittorio De Sica, Michèle Mercier, Aldo Fabrizi, Terence Hill, Fausto Tozzi, Raymond Bussières, Noëlle Adam, Milton Reid, Adriana Facchetti
Muziek:
Angelo Francesco Lavagnino
Jaar:
1961
Alt. titels:
Meraviglie di Aladino, Le, The Wonders of Aladdin, Wonders of Aladdin, The, The Wonders Of Aladdin
Genres:
Fantasy, Familiefilm
Trefwoorden:
Sprookje, Jeugdfilm, 6 jaar, Familiefilm
Landen:
Italië, Frankrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Le meraviglie di Aladino (1961) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken