Frankrijk 1991. Misdaad van Patrick Jamain. Met o.a. Roger Hanin, Sam Karmann, Catherine Allégret, Emmanuelle Boidron en Teddy Billis.

VPRO Cinema

Een misdaad, die zo klaar is als een klontje en in een ommezien opgelost meent commissaris Navarro (Hanin). Het verband is gauw gelegd tussen een vermoorde man in de kamer van een prostituée, het hoertje zelf en haar Joegoslavische pooier. Ook over het motief - diefstal - bestaat geen twijfel. Navarro is evenwel niet tevreden, want hij slaagt er niet in de dode te identificeren. Men weet dat het om een oude en zieke man gaat. Commissaris Navarro van het dertiende arrondissement in Parijs gaat in een somber verleden woelen. Geen hoogvlieger, af en toe wat Simenon-achtig, maar er komen te veel woorden bij te pas wat remmend werkt. Het scenario is van Tito Topin, schrijver van detectiveverhalen; we hopen dat zijn boeken beter zijn, want anders zijn we het somber voor hem in.

credits

Regie:
Patrick Jamain
Cast:
Roger Hanin, Sam Karmann, Catherine Allégret, Emmanuelle Boidron, Teddy Billis, Jacques Martial, Christian Rauth, Daniel Rialet, Maurice Vaudaux, Brigitte Aubert, Eric Denize, Kashia Figura
Scenario:
Tito Topin
Jaar:
1991
Alt. titels:
Mort sans avenir, Un
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen