Frankrijk 1980. Drama van Claude Sautet. Met o.a. Patrick Dewaere, Brigitte Fossey, Yves Robert, Jacques Dufilho en Claire Maurier.

VPRO Cinema

Bruno Calgagni (Dewaere), een ex-drugsverslaafde, keert na jaren terug in Frankrijk, waar zijn vader (Robert) en hij elkaar de zelfmoord van de moeder verwijten. Er groeit wederzijds begrip met de al even moeizaam verlopende maatschappelijke herintegratie. De specialist in de problematiek van de bourgeois van middelbare leeftijd, Sautet, richt zich nu op jongere personages in een proletarischer milieu, maar de gevoelige aandacht voor de personages en hun omgeving plus de liefdevolle regie van de niet zo voor hun rol geschikte acteurs zijn van gelijke kwaliteit. Het scenario is van Jean-Paul Torok, regisseur Sautet en Daniel Biasini naar diens verhaal. Het camerawerk is van Jean Boffety. Mono.

credits

Regie:
Claude Sautet
Cast:
Patrick Dewaere, Brigitte Fossey, Yves Robert, Jacques Dufilho, Claire Maurier, David Pontremoli, André Julien, Antoine Bourseiller, Etienne Chicot, Raouf Ben Yaghlane, Pierre Maguelon, Jean-Claude Bouillaud, Dominique Zardi, Sandra Montaigu, Frank-Olivier Bonnet, Dominique Briand, Dany Baye
Scenario:
Jean-Paul Torok
Camera:
Jean Boffety
Muziek:
Philippe Sarde
Jaar:
1980
Alt. titels:
Mauvais fils, Un, Bad Son, A, Ungeratene Sohn, Der, Der ungeratene Sohn
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama, Vader en zoon drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Un mauvais fils (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken