Frankrijk 1975. Experimenteel van Jorge Amat. Met o.a. Jose-Luis Aguirre, Charlotte Trench, Emmanuelle Riva, Juliette Noessi en P. Ionesco.

VPRO Cinema

Een man houdt hardnekkig vast aan een project waarvan hij nochtans weet dat het niet haalbaar is. Hij gaat te rade bij de anderen, bij de dingen en zelfs bij Christus! Vernederd, gekweld en verslagen pleegt hij uiteindelijk harakiri. Als we erbij zeggen dat de regisseur van deze film (geboren Jorge Melchor) een voormalige assistent is van Arrabal, zal men begrijpen waarom het hier uitdraait op een karikatuur van diens films. Het resultaat is het portret van een paranoicus, gefilmd in een provocerend surrealistische stijl, die zeer in de verte doet denken aan Bu[KA6]nuel. Een achterhaald samenraapsel van visuele elementen, gespeeld door slecht geregisseerde acteurs (arme Riva!). De eerste en tot nu toe voorlaatste film van genoemde regisseur. De muziek mag er echter zijn.

credits

Regie:
Jorge Amat
Cast:
Jose-Luis Aguirre, Charlotte Trench, Emmanuelle Riva, Juliette Noessi, P. Ionesco, Christian Van Cau, R. Fredel, Nathalie Drivet, J. Furon
Muziek:
Roger Kha
Jaar:
1975
Alt. titels:
Mort de l'utopie, La
Genres:
Experimenteel
Trefwoorden:
Experimentele film
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La mort de l'utopie (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken