Frankrijk 1977. Drama van Just Jaeckin. Met o.a. Françoise Fabian, Murray Head, Dayle Haddon, Maurice Ronet en Klaus Kinski.

VPRO Cinema

De callgirl-organisatie van Madame Claude betrekt haar clientèle uit de nationale en internationale politieke en economische wereld. Een fotograaf heeft per ongeluk van een van hen compromitterende kiekjes genomen en krijgt daarom zowel de CIA als de Franse politie als de mannetjes van Mme Claude achter zich aan. Hij wordt neergeschoten, waardoor een schandaal wordt voorkomen en Mme Claude haar onderneming met politieprotectie kan voortzetten. De film die de medewerking van Madame zelf kreeg, probeert haar angstvallig vrij te pleiten van politieke connecties en chantagepraktijken, waardoor de film minder interessant is dan een willekeurig krantebericht over de geruchtmakende affaire. De erotische scènes worden geënsceneerd als wezenloze 'tableaux vivants' waarbij de acteurs zich van belachelijkheid proberen te redden door uitdrukkelijk ongeïnteresseerd spel.

credits

Regie:
Just Jaeckin
Cast:
Françoise Fabian, Murray Head, Dayle Haddon, Maurice Ronet, Klaus Kinski, Robert Webber, Jean Gaven, Marc Michel, Vibeke Knudson, Ed Bishop, André Falcon
Muziek:
Serge Gainsbourg
Jaar:
1977
Genres:
Drama, Erotiek, Thriller
Trefwoorden:
Sociaal drama, Politiek, Seksfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Madame Claude (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken