Frankrijk/Italië 1973. Drama van Domenico Paolella. Met o.a. Anne Heywood, Luc Merenda, Ornella Muti, Muriel Catala en Martine Brochard.

VPRO Cinema

Om de opvolging van een abdis van een Napolitaans klooster in de 16de eeuw ontstaat rivaliteit en geïntrigeer. Moeder Giulia die een lesbische relatie heeft met een jonge non, maar een novice boven haar verkiest, schakelt de mededingsters naar de machtspositie uit, maar de verlaten geliefde neemt wraak door het sturen van anonieme brieven naar de aartsbisschop. Een onderzoek, martelingen en een proces zijn het gevolg. Seksuele en andere frustraties bij vrouwen die zonder roeping door hun familie in een klooster zijn gestopt, kunnen boeiende dramatische stof opleveren maar het scenario en de regie zoeken het uitsluitend in effectbejag dat bovendien overdreven wordt aangedikt. De zeer verzorgde fotografie draagt tot weinig positiefs bij.

credits

Regie:
Domenico Paolella
Cast:
Anne Heywood, Luc Merenda, Ornella Muti, Muriel Catala, Martine Brochard, Claudia Gravi, Caterina Boratto, Maria Cumani Quasimodo, Luigi Guerra, Gianluigi Chirizzi
Muziek:
Piero Piccioni
Jaar:
1973
Alt. titels:
Monache di Sant'Arcangelo, Le
Genres:
Drama, Historische film, Erotiek
Trefwoorden:
Seks
Landen:
Frankrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen