Verenigde Staten 1958. Drama van Irving Rapper. Met o.a. Gene Kelly, Natalie Wood, Claire Trevor, Ed Wynn en Everett Sloane.

VPRO Cinema

De ambitieuze titelfiguur Wood droomt ervan een gevierde actrice te worden. Ze hoopt haar kans te krijgen in een vakantiekamp dankzij entertainer Kelly, die de ambitie koestert ooit een musical te schrijven. Ze beleven een kortstondige, hartstochtelijke romance, maar uiteindelijk zullen ze geen van beiden hun droom verwezenlijkt zien en bovendien verliezen ze elkaar. Een zeer sentimentele love-story naar een roman van Herman Wouk, die gered wordt door de vinnige, plezierige dialogen die Everett Freeman in zijn scenario verwerkte en een speelse regie. Enkele bijfiguren, zoals Wynn en Sloane, leveren topprestaties. Mooie fotografie van Harry Stradling en een knappe, romantische score van Max Steiner. De song 'A Very Private Love' van Sammy Fain en Paul Francis Webster werd beloond een Oscarnominatie.

credits

Regie:
Irving Rapper
Cast:
Gene Kelly, Natalie Wood, Claire Trevor, Ed Wynn, Everett Sloane, Carolyn Jones, Martin Milner, Martin Balsam, George Tobias
Scenario:
Everett Freeman
Productie:
Milton Sperling
Camera:
Harry Stradling sr
Muziek:
Sammy Fain, Paul Francis Webster, Max Steiner
Montage:
Folmar Blangsted
Schrijver:
Herman Wouk
Jaar:
1958
Alt. titels:
Die Liebe der Marjorie Morningstar
Genres:
Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Marjorie Morningstar (1958) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken