Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Hongarije/Frankrijk 1991. Drama van István Szabó. Met o.a. Glenn Close, Niels Arestrup, Moscu Alcalay, Macha Méril en Erland Josephson.

VPRO Cinema

Arestrup speelt een Hongaarse dirigent die naar Parijs gaat om Wagners opera Tannhauser te dirigeren en dat leidt tot een aantal observaties over kunst en bureaucratie, kunstenaars en democratie, gekibbel, interventies van vakbonden en triviale afgunst. Eigenlijk een soort metafoor over wat er in het Europa van 1990 gaande is. Een dappere film waarin de opera meer als decor dient. Er is ook een mooi liefdesverhaal tussen Arestrup en een schitterende Close als de diva. Tot op zekere hoogte ook een alternatieve versie van Truffaut's LA NUIT AMÉRICAINE. Nederlandse Ter Steege, dé ontdekking van SPOORLOOS in de rol van Monique. De stem van Close is ingedubbed door niemand minder dan Kiri Te Kanewa. Scenario van regisseur Szabó en Michael Hirst. Camerawerk van Lajos Koltai.

credits

Regie:
István Szabó
Cast:
Glenn Close, Niels Arestrup, Moscu Alcalay, Macha Méril, Erland Josephson, Johanna ter Steege, Maite Nahyr, Victor Poletti, Marián Labuda, Jay O. Sanders, Maria de Medeiros, Ildiko Bansagi, Dorottya Udvaros, Johara Raez, Rita Scholl, Michael Kroecher, Andre Chaumeau, Dieter Laser, Roberto Pollak, François Delaive, Etienne Chicot
Scenario:
István Szabó
Productie:
David Puttnam
Camera:
Lajos Koltai
Muziek:
Richard Wagner
Geluid:
Simon Kaye
Jaar:
1991
Genres:
Drama, Romantiek, Muziek
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Popmuziek, Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Meeting Venus (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken