Frankrijk 1983. Thriller van Claude Miller. Met o.a. Michel Serrault, Isabelle Adjani, Guy Marchand, Stéphane Audran en Macha Méril.

VPRO Cinema

L'Oeil, zoals privé-detective Beauvoir (Serrault) door collega's wordt genoemd, schaduwt een seriemoordenares in wie hij zijn eigen dochter herkent, of meent te herkennen. Eigenlijk zou hij haar moeten arresteren, maar in feite beschermt hij haar. Is die criminele dame (Adjani) echt zijn dochter, de kleine Catherine die hij alleen van een klassenfoto kent. Na een 'mortelle randonnée', een dodelijke zwerftocht die voert van Brussel naar Baden-Baden, van Monte Carlo naar Rome, en van Biarritz naar Bobigny, komt de akelige waarheid aan het licht. Een briljante bewerking van Eye of the beholder van Marc Behm door Michel Audiard. In deze bewerking wordt de actie van twintig tot anderhalf jaar gecomprimeerd en het verhaal wint daarmee aan helderheid.

credits

Regie:
Claude Miller
Cast:
Michel Serrault, Isabelle Adjani, Guy Marchand, Stéphane Audran, Macha Méril, Geneviève Page, Sami Frey, Jean-Claude Brialy, Patrick Bouchitey
Scenario:
Jacques Audiard, Michel Audiard
Productie:
Bernard Grenet
Camera:
Gilbert Duhalde, Pierre Lhomme
Muziek:
Carla Bley
Montage:
Albert Jurgenson
Schrijver:
Marc Behm
Jaar:
1983
Alt. titels:
Deadly Run
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Mortelle randonnée (1983) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken