Verenigde Staten 1991. Western van Kevin James Dobson. Met o.a. Kris Kristofferson, Kim Cattrall, John Dennis Johnston, Dennis Oliver en Sheldon Peters Wolfchild.

VPRO Cinema

Een voormalige Noordelijke soldaat en bevechter der Indianen Kristofferson woont vredig met zijn leuke, goed gevormde gade Cattrall en hun kindje in een pioniersgebied in het Westen van Amerika. De onverbeterlijke Zwartvoet Indianen vallen hen aan. De cavalerie van het Noordelijke leger zal de ondeugden wel even mores leren, maar door een blunder van de jonge bevelvoerende blaag wordt Kristoffersons zoontje ontvoerd door de roodhuiden. Dan gaat hij het zelf regelen en zoekt het grote opperhoofd op. Na een ontroerende kerstvertelling geeft de heidense Chief toe. Een onwaarschijnlijke en onwaarachtige sentimentele film uit een Amerikaanse EO-koker. Naar een een novelle van Paul Gallico, bewerkt door Michael Michaelian en Jim Byrnes.

credits

Regie:
Kevin James Dobson
Cast:
Kris Kristofferson, Kim Cattrall, John Dennis Johnston, Dennis Oliver, Sheldon Peters Wolfchild, Jonelle Nadine Romero, Rino Thunder, Peter Alan Morris
Scenario:
Michael Michaelian, Jim Byrnes
Camera:
Dan Burstall
Muziek:
Vladimir Horunzhy
Montage:
Susan B. Browdy
Jaar:
1991
Genres:
Western, Drama, Romantiek, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Americana, Indianen-drama, Soap opera
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Miracle in the Wilderness (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken