Verenigde Staten 1992. Komedie van Peter MacDonald. Met o.a. Damon Wayans, Stacey Dash, Joe Santos, John Diehl en Harr J. Lennix.

VPRO Cinema

Deze schelmenroman speelt zich af in de sloppen van Chicago, waar twee broertjes (Damon en Marlon Waymans) hun geld verdienen met diefstal en oplichting. De oudste, Johnny (Damon), heeft zelfs gezeten. Als hij de charmante Amber Evans (Dash) ontmoet, besluit hij te gaan werken. Hij komt op de postkamer van een credit-cardbedrijf, waar Amber chef van een afdeling is. Hij drukt een credit-card achterover en raakt zo verstrikt in het web van het corrupte hoofd van de veiligheidsdienst. Maar hij weet te ontsnappen, geholpen door zijn geliefde Amber. Een geheel zwarte aangelegenheid, wat leidt tot sappig taalgebruik. De blanken vervullen slechts bijrollen, terwijl ook de slechterik Diehl, een blanke is. Het scenario is van de gebroeders Waymans, dat wellicht een beter resultaat had kunnen opleveren als deze RAMBO III-regisseur de zaak meer in de hand had gehouden. Het camerawerk is van Don Burgess.

credits

Regie:
Peter MacDonald
Cast:
Damon Wayans, Stacey Dash, Joe Santos, John Diehl, Harr J. Lennix, Marlon Wayans, Mark Beltzman, Quincy Wong, Kevin Casey, Larry Brandenburg, Dick Butler
Camera:
Don Burgess
Muziek:
Jimmy Jam, Terry Lewis
Jaar:
1992
Genres:
Komedie, Romantiek, Actiefilm
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Mo' Money (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken