Verenigd Koninkrijk 1953. Mysterie van Harold French. Met o.a. Claude Rains, Marta Toren, Marius Goring, Herbert Lom en Anouk Aimée.

VPRO Cinema

Rains is de schuchtere, oudere boekhouder Poppinga van een in Groningse firma, die droomt van reizen en avontuur. Op het station heeft hij echter altijd het nakijken naar de internationale treinen. Zijn jonge baas, die de zaak van pa heeft overgenomen, ziet dat het bedrijf fout loopt en wil zich uit de voeten maken met een koffer vol geld, op weg naar zijn schone geliefde (Toren) in Parijs. Vlak voor zijn vertrek wordt hij vermoord en de procuratiehouder Rains kan voorzien dat hij ervan beschuldigd zal worden en besluit met het geld er vandoor te gaan vrouw, kinderen en zijn schaakclub achterlatend. In Parijs raakt verstrengeld in intriges van verduistering, moord en overspel als hij contact opneemt met femme fale Toren. Goede spelers zijn niet helemaal op hun plaats in een op zichzelf behoorlijk verhaal. Een verfilming van een roman van Georges Simenon, dat door regisseur French zelf tot scenario bewerkt werd. Achter de camera stond Otto Heller.

credits

Regie:
Harold French
Cast:
Claude Rains, Marta Toren, Marius Goring, Herbert Lom, Anouk Aimée, Lucie Mannheim, Felix Aylmer, Eric Pohlmann, Mary Mackenzie
Camera:
Otto Heller
Muziek:
Benjamin Frankel
Jaar:
1953
Alt. titels:
The Paris Express
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Detective
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen