Verenigde Staten 1992. Thriller van Yves Simoneau. Met o.a. Cybill Shepherd, John Laughlin, J.E. Freeman, Moses Gunn en Vanessa Bell Calloway.

VPRO Cinema

Midden jaren 1950-60 kidnappen drie blanken het zes-jarig kleinzoontje van een zwarte bankier in het racistische Memphis. Ze eisen een losgeld van 60.000 dollar in de wetenschap dat de mensen met een donkere huidskleur toch niet geholpen worden door de politie. De twee mannelijke ontvoerders stellen zich bikkelhard op, maar hun vrouwelijke partner, Shepherd, raakt gehecht aan het kind, wiens opa stappen onderneemt om via de zwarte onderwereld zijn kleinzoon zelf terug te vinden. Onrealistische ontvoeringszaak, die geen ogenblik kan overtuigen. De personages zijn eendimensionaal en onaantrekkelijk. Shepherd vertolkte niet alleen de hoofdrol, maar was ook co-producent. Bovendien werkte ze mee aan het scenario, samen met Larry McMurtry en Susan Rhinehart, die zich lieten inspireerden door de roman September, September van Shelby Foote. Camerawerk van Ellot Davis.

credits

Regie:
Yves Simoneau
Cast:
Cybill Shepherd, John Laughlin, J.E. Freeman, Moses Gunn, Vanessa Bell Calloway, Martin Gardner, Tothany Reynolds, John Locke, Richard Brooks
Scenario:
Susan Rhinehart, Cybill Shepherd, Larry McMurtry
Productie:
Jay Roewe
Camera:
Ellot Davis, Elliot Davis
Muziek:
David Bell
Montage:
Debra Neil-Fisher
Jaar:
1992
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Memphis (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken