Italië 1977. Avonturenfilm van Bruno Corbucci. Met o.a. Anneka di Lorenzo, Tomas Milian, Vittorio Caprioli, Giancarlo Prete en Lino Toffolo.

VPRO Cinema

De echtgenote van de zwakke keizer Claudius laat de centurion dagelijks een reeks superpotente minnaars op straat rekruteren, tot haar jaloerse schoonzuster haar in de armen manoeuvreert van een fraaie, maar hoogst morele senator die alleen binnen het huwelijk 'wil'. Uit liefde laat ze zich scheiden en Agrippina neemt haar plaats in als keizerin en als mannenverslindster. Een platvloerse kluchtversie van de Romeinse historie - in de slechte stijl van de vele SATYRICON- en DECAMERONE-aftreksels - die na het succes van CALIGULA opnieuw werd uitgebracht met een aantal porno-inlassen die de film er nauwelijks aantrekkelijker op maken. Voor wie geduld heeft is er aan het slot een slachtpartij die door de burleske overdrijving wèl zeer komisch werkt.

credits

Regie:
Bruno Corbucci
Cast:
Anneka di Lorenzo, Tomas Milian, Vittorio Caprioli, Giancarlo Prete, Lino Toffolo, Lori Wagner, Alessandra Cardini, Pino Ferrara, Germaine Kerjean, Michel Vitold
Muziek:
Guido De Angelis
Jaar:
1977
Genres:
Avonturenfilm, Historische film, Komedie, Erotiek
Trefwoorden:
Seks, Spektakel
Landen:
Italië