Verenigde Staten 1939. Mysterie van Norman Foster. Met o.a. Peter Lorre, Joseph Schildkraut, Lionel Atwill, Virginia Field en Iva Stewart.

VPRO Cinema

De laatste zaak van Lorre als Mr. Moto. Inzet is deze keer een juweel van onschatbare waarde: de kroon van de Koningin van Sheba. Terwijl hij ogenschijnlijk geniet van een welverdiende vakantie, laat Moto het kleinood geen moment onbewaakt. Hij is ervan overtuigd dat een doodgewaande juwelendief nog levend en wel rondloopt en een oogje op de kroon heeft. Doordat deze steeds in een andere vermomming opduikt, blijft zijn identiteit tot op het laatste ogenblik onbekend. Uitstekende rollen van Schildkraut en Atwill. Scenario is weer van Foster en Philip MacDonald. Charles Clarke stond achter de camera. De producenten stopten deze kwalitatief hoogstaande serie voortijdig, vanwege lucratieve aanbiedingen voor Lorre en vanwege het dreigender wordende 'gele gevaar'. Pas in 1965 zou er weer een aflevering worden opgenomen onder de titel THE RETURN OF MR. MOTO. Zie ook Mr. Moto-serie.

credits

Regie:
Norman Foster
Cast:
Peter Lorre, Joseph Schildkraut, Lionel Atwill, Virginia Field, Iva Stewart, Victor Varconi, John King, George P. Huntley
Camera:
Charles G. Clarke
Muziek:
Samuel Kaylin
Jaar:
1939
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Mr. Moto Takes a Vacation (1939) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken