Verenigde Staten 1955. Western van Roy Rowland. Met o.a. Robert Taylor, Eleanor Parker, Victor McLaglen, James Arness en Josephine Hutchinson.

VPRO Cinema

Een pelsjager (Taylor), bijgenaamd Buffelhuid, wordt op het nippertje uit de handen van de Indianen gered door Mary Stuart Cherne (Parker). Door haar familie wordt hij warm onthaald in de hoop dat hij met haar zal trouwen. Hoezeer hij ook tegenstribbelt, hij kan zijn lot niet ontlopen. Na het huwelijk verdwijnt hij echter en Mary gaat achter hem aan. Komische western, waarin Parker duidelijk de show steelt. Taylor zit kennelijk minder goed in zijn huid en wordt dan ook van de planken gespeeld door de bijrollen, waaronder een exuberante McLaglen als Mary's vader, Chadmus Cherne. Zonder meer prettige ontspanning met een goede mengeling van humor en actie. Harry Brown en Guy Trosper baseerden hun scenario op een verhaal van Steve Frazee. Mooie beelden van John Seitz. Gefilmd in CinemaScope.

credits

Regie:
Roy Rowland
Cast:
Robert Taylor, Eleanor Parker, Victor McLaglen, James Arness, Josephine Hutchinson, Rosemary DeCamp, Jeff Richards, Russ Tamblyn, Alan Hale jr, John Hudson, Rhys Williams
Scenario:
Guy Trosper
Muziek:
Cyril J. Mockridge
Jaar:
1955
Alt. titels:
Ein Mann liebt gefährlich
Genres:
Western, Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Many Rivers to Cross (1955) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken