Verenigde Staten 1966. Misdaad van Burt Kennedy. Met o.a. Glenn Ford, Rita Hayworth, Elke Sommer, Joseph Cotten en Ricardo Montalban.

VPRO Cinema

Terwijl hij een moordzaak onderzoekt, krijgt detective Ford van een stervende dief de combinatie van een kluis. In plaats van dit aan te geven, wil hij het geld zelf gebruiken om er een aantal van zijn problemen mee op te lossen, onstaan door het exotische uitgavepatroon van zijn vrouw. Formule-thriller met een aantal vedetten op hun retour. Hayworth is uitstekend als slonzige dienster. Een van de weinige keren dat regisseur Kennedy de western ontrouw was. Het scenario dat Walter Bernstein beseerde op de roman van Lionel White is spannend en vakkundig gefilmd, maar zonder een greintje enthousiasme. De ontvangst in de zalen was dan ook koeltjes. In beeld gezet door Paul C. Vogel. Gedraaid in Panavision.

credits

Regie:
Burt Kennedy
Cast:
Glenn Ford, Rita Hayworth, Elke Sommer, Joseph Cotten, Ricardo Montalban, Tom Reese, James Mitchum, Argentina Brunetti, Fred Essler, Eugene Iglesias, Terri Lynn Sandoval
Muziek:
Hal Schaefer
Jaar:
1966
Alt. titels:
Money Trap, The
Genres:
Misdaad
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Money Trap (1966) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken