Duitsland 1967. Mysterie van Werner Jacobs. Met o.a. George Nader, Helga Anders, Heinz Weiss, Richard Münch en Karl Stepanek.

VPRO Cinema

Bankier Stepanek en zijn welgestelde vrienden Rudolph en Schmitt ontvangen brieven, waarin door chanteurs een miljoen dollar van een ieder ge[KA3]eist wordt. Om hun daden kracht bij te zetten overvallen de misdadigers een ontvangst waar ze onder de ogen van de ge[KA3]inviteerde federale agenten Weiss en Nader bankiersdochter Lassander willen ontvoeren, maar ze nemen in de verwarring haar vriendin Hagen mee, die kort daarop levenloos wordt aangetroffen. FBI-agent Cotton (Nader) gaat voortvarend aan de slag. Derde film in de Cotton-serie, die de diepe sporen van een hevige routine draagt en zijn werveling 25 jaar later toch wel verloren heeft. Het scenario is van Alex Berg naar de personages van Chester Himes, en achter de camera stond Franz X. Lederle. Zie ook: Jerry Cotton-serie.

credits

Regie:
Werner Jacobs
Cast:
George Nader, Helga Anders, Heinz Weiss, Richard Münch, Karl Stepanek, Helmut Förnbacher, Heinz Reincke, Dagmar Lassander, Helmuth Rudolph, Helmuth Kircher, Rudi Schmitt, Ira Hagen
Scenario:
Herbert Reinecker
Muziek:
Peter Thomas
Jaar:
1967
Alt. titels:
Mörderclub von Brooklyn, Der
Genres:
Mysterie, Actiefilm, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen