Spanje/Italië 1968. Western van Sergio Corbucci. Met o.a. Franco Nero, Tony Musante, Jack Palance, Giovanna Ralli en Eduardo Fajardo.

VPRO Cinema

Een Mexicaanse revolutionair probeert een zilvermijn voor de bevolking te veroveren op een profiteur, die een Pools- Amerikaanse huurling heeft aangetrokken voor een zilvertransport naar de V.S. Die kiest uit hebzucht de zijde van de rebel. Na een reeks van conflicten worden ze vrienden in de gezamenlijke strijd voor het volk. Spaghetti-westerns overtuigen altijd méér wanneer ze in Mexico zijn gesitueerd en dit is een van de betere, die op boeiende wijze geleidelijk opbouwt naar een politiek idealisme en bizarre, latente homo-erotiek. Het spel is dan ook boven het gemiddelde. Scenario van Luciano Vincenzoni, Adriano Bolzoni en Corbucci. Camerawerk van Alejandro Ulloa. Ook bekend als THE MERCENARY en A PROFESSIONAL GUN.

credits

Regie:
Sergio Corbucci
Cast:
Franco Nero, Tony Musante, Jack Palance, Giovanna Ralli, Eduardo Fajardo, Bruno Corazzari, Ángel Álvarez, Milo Quesada, Raf Baldassare, Franco Giacobini, Giovanna Corazzari, Remo de Angeles, Joe Camel
Scenario:
Luciano Vincenzoni, Sergio Spina, Sergio Corbucci, Adriano Bolzoni
Productie:
Alberto Grimaldi
Camera:
Alejandro Ulloa
Muziek:
Ennio Morricone, Bruno Nicolai
Montage:
Eugenio Alabiso
Jaar:
1968
Alt. titels:
Mercenario, Il, Salario per matar, The mercenary, The professional gun
Genres:
Western
Landen:
Spanje, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Il mercenario (1968) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken