Verenigd Koninkrijk 1980. Horror van Roy Ward Baker. Met o.a. Vincent Price, John Carradine, Donald Pleasence, Stuart Whitman en Warren Saire.

VPRO Cinema

In een donkere steeg stelt vampier Price aan de bekende horrorauteur Carradine de vreemde vraag of hij wat van zijn bloed mag drinken. Hij stemt toe en uit dank neemt Price hem mee naar de `Monster Club` om nieuwe inspiratie op te doen. Daar ziet Carradine hoe een vrouw het slachtoffer wordt van een `shadmock` (een fluitmonster) dat ze wil bedriegen. Daarna wordt hem het verhaal verteld van een jongen wiens vader een vampier was en tenslotte raakt filmproducent Whitman, op zoek naar een geschikte locatie, verstrikt in een kannibalistisch dorpje, waar hij geholpen wordt door een 'humgoo'. Goede sketchfilm met een geslaagde afwisseling van griezel en humor in de traditie van de Hammer/Amicus-producties. Enthousiast spel van een hele reeks bekende gezichten. De roman van R. Chetwynd-Hayes werd geadapteerd door Edward & Valerie Abraham. Achter de camera stond Peter Jessop.

credits

Regie:
Roy Ward Baker
Cast:
Vincent Price, John Carradine, Donald Pleasence, Stuart Whitman, Warren Saire, Richard Johnson, Britt Ekland, Simon Ward, Anthony Steel, Patrick Magee
Scenario:
Edward & Valerie Abraham
Camera:
Peter Jessop
Muziek:
Alan Hawkshaw, John Georgiadis, Douglas Gamley
Jaar:
1980
Alt. titels:
Monster Club, The
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Vampieren
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Monster Club (1980) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken