Oostenrijk 1954. Historische film van Ernst Marischka. Met o.a. Romy Schneider, Adrian Hoven, Magda Schneider, Karl Ludwig Diehl en Paul Hörbiger.

VPRO Cinema

Het sterk geromantiseerde verhaal over het vorstinnenleven van Victoria (gespeeld door Romy Schneider) verloopt zo'n beetje volgens het sjabloon dat we uit de latere Sissi-films kennen. De koningin in kwestie is een sympathieke jongedame die zich weinig aantrekt van de hofetiquette en bij voorkeur naast de rode lopers loopt. Daarnaast kent ze haar plicht, en is ze bereid om offers te brengen. Maar als het op de liefde aankomt, heeft hare hoogheid een uitgesproken eigen willetje. In de film speelt Romy's real life-moeder Magda de barones Lehzen, de vertrouwelinge van Victoria. De hofintriges komen overigens niet echt uit de verf, en de romantische verwikkelingen zijn tamelijk slaapverwekkend, maar voor liefhebbers van La Romy doet dat er nauwelijks toe.

credits

Regie:
Ernst Marischka
Cast:
Romy Schneider, Adrian Hoven, Magda Schneider, Karl Ludwig Diehl, Paul Hörbiger, Rudolf Vogel, Fred Liewehr, Alfred Neugebauer
Productie:
Karl Ehrlich
Camera:
Bruno Mondi
Muziek:
Anton Profes
Montage:
Hermann Leitner
Jaar:
1954
Alt. titels:
Victoria in Dover, The Pursuit and Loves of Queen Victoria, The Story of Vickie
Genres:
Historische film, Romantiek, Drama
Landen:
Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen