Verenigde Staten 1975. Drama van Richard Fleischer. Met o.a. James Mason, Susan George, Perry King, Richard Ward en Brenda Sykes.

VPRO Cinema

Louisiana 1840. Samen met zijn kreupele zoon King beheert Mason een plantage. Niet de katoenopbrengst brengt daar geld in het laatje, maar de slavenhandel. Als hij een erfgenaam wenst, regelt hij een huwelijk tussen zijn zoon en George, de neurotische dochter van een naburige plantagebezitter. Tijdens zijn huwelijksreis koopt King een zwarte slaaf van de Mandingo- stam, die hij wil gebruiken als dekhengst en strijder. Ondertussen ontdekt hij dat zijn echtgenote geen maagd meer is. Razend begint hij een verhouding met Sykes, een knappe zwarte slavin. Onsmakelijk en onmogelijk melodrama over zwarten die langzaam maar zeker beseffen dat ook zij mensen zijn. Het gewelddadige en perverse scenario baseerde Norman Wexler op de roman van genrespecialist Kyle Onstott en het toneelstuk van Jack Kirkland. Voor de fotografie was Richard H. Kline verantwoordelijk. Wat een verkwisting van talent! Het vervolg, DRUM, is net zo verwerpelijk.

credits

Regie:
Richard Fleischer
Cast:
James Mason, Susan George, Perry King, Richard Ward, Brenda Sykes, Ken Norton, Lillian Hayman, Roy Poole, Ji-Tu Cumbuka, Paul Benedict, Ben Masters
Muziek:
Muddy Waters, Maurice Jarre
Jaar:
1975
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Mandingo (1975) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken