Verenigde Staten 1941. Oorlogsfilm van Fritz Lang. Met o.a. Walter Pidgeon, Joan Bennett, George Sanders, John Carradine en Roddy McDowall.

VPRO Cinema

Scherpschutter Pidgeon wil de gevaarlijkste man die de wereld ooit voortbracht, Adolf Hitler, vermoorden. Hij slaagt erin door te dringen tot vertrekken van de gehate dictator, maar voordat hij de trekker kan overhalen, wordt hij gearresteerd door de SS en daarna verschrikkelijk gefolterd. De Duitsers bieden hem de vrijheid op voorwaarde dat hij een verklaring ondertekent dat hij in opdracht van de Britse regering handelde. Hij weigert. Naderhand slaagt hij erin te ontsnappen. Razend spannende anti- nazi-film, gemaakt door een man die het fascistische apparaat van dichtbij meemaakte en die zelf voor de vernietigingsdrang ervan moest vluchten. Lang's haat is voelbaar in elk beeld van de film. Schitterende vertolkingen van heel wat bekende acteurs. Dudley Nichols bewerkte de roman Rogue Male van Geoffrey Household. Arthur Miller zorgde voor de fotografie. Nn 1976 opnieuw gefilmd als ROGUE MALE.

credits

Regie:
Fritz Lang
Cast:
Walter Pidgeon, Joan Bennett, George Sanders, John Carradine, Roddy McDowall, Ludwig Stossel, Heather Thatcher, Frederick Worlock, Roger Imhof
Muziek:
Alfred Newman
Jaar:
1941
Genres:
Oorlogsfilm
Trefwoorden:
Propagandafilm, Oorlogsfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Man Hunt (1941) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken