Italië/Joegoslavi00EB 1972. Mysterie van Aleksandar Petrovic. Met o.a. Ugo Tognazzi, Mimsy Farmer, Alain Cuny, Bata Živojinovi[KA1]c en Pavle Vujisi[KA1]c.

VPRO Cinema

Een Russische schrijver komt in het Moskou van 1925 in conflict met de censuur op zijn toneelstuk over Pontius Pilatus. Hij krijgt steun van een mysterieuze geleerde (de duivel) die al zijn tegenstanders uitschakelt. De uiteindelijke opvoering wordt met zwarte magie tot een provocerend schandaal gemaakt waarna de auteur wordt opgeborgen in een inrichting en sterft. De filmversie versimpelt door de meer realistische aanpak Mikhael Houlgakovs beroemde en jarenlang verboden roman. De diverse elementen afzonderlijk zijn zó zwaar aangezet dat de eenheid van stijl en daarmee de strekking goeddeels verloren gaan. De geïmporteerde hoofdrollen zijn zwak geregisseerd in eentonige mineur, maar de visuele reconstructie van plaats en tijdperk zijn opmerkelijk geslaagd. Scenario van Barbera Alberti, Amadeo Pagani en regisseu Petrovi[KA1]c. Roberto Gerardi stond achter de camera.

credits

Regie:
Aleksandar Petrovic
Cast:
Ugo Tognazzi, Mimsy Farmer, Alain Cuny, Bata Živojinovi[KA1]c, Pavle Vujisi[KA1]c, Ljuba Tadi[KA1]c, Zlatko Munidi[KA1]c, Eva Ras, Bata Stojkovi[KA1]c
Scenario:
Barbera Alberti
Camera:
Roberto Gerardi
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1972
Alt. titels:
Il Maestro e Margherita, Maestro e Margherita, Il
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Politiek
Landen:
Italië, Joegoslavi00EB

op televisie
0 uitzendingen

Majstor i Margarita (1972) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken