Verenigde Staten 1977. Oorlogsfilm van Joseph Sargent. Met o.a. Gregory Peck, Ed Flanders, Dan O'Herlihy, Marj Dusay en Sandy Kenyon.

VPRO Cinema

De epische oorlogsbiografie MacArthur heeft naast vele goede punten - zoals het krachtige spel van Peck als de slimme, maar arrogante generaal MacArthur en veel realistisch wapengekletter - ook een essentieel gebrek. Het script van Barwood en Robbins (The Sugarland Express) bestrijkt de periode 1942-1951. Deze negen jaren van oorlog (ook Korea), tactiek, politiek en zware militaire strijd op allerlei fronten, laat zich niet in 130 minuten vertalen. Een gevolg is dat de zoveelste tactische vondst van MacArthur tegen de Japanners of Noord-Koreanen afgeraffeld op het doek verschijnt, zodat de enorme impact van zo'n actie op al die betrokken mensen gebagatelliseerd wordt. En de kijkers onaangedaan achterblijven.

credits

Regie:
Joseph Sargent
Cast:
Gregory Peck, Ed Flanders, Dan O'Herlihy, Marj Dusay, Sandy Kenyon, Nicolas Coster, Dick O'Neill, Art Fleming, Ivan Bonar, Ward Costello, Russell Johnson
Scenario:
Hal Barwood, Matthew Robbins
Productie:
Frank McCarthy
Camera:
Mario Tosi
Muziek:
Jerry Goldsmith
Montage:
George Jay Nicholson
Kijkwijzer:
E
Jaar:
1977
Genres:
Oorlogsfilm, Biografie, Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

MacArthur (1977) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken