Verenigde Staten 1982. Drama van Marvin J. Chomsky. Met o.a. Vanessa Redgrave, Joseph Campanella, Jack Albertson, Stephen Elliott en Maia Danziger.

VPRO Cinema

Een naar Amerikaanse maatstaven gewaagde film, die twee ethisch gevoelige onderwerpen aansnijdt: euthanasie en abortus. Centraal staat Redgrave, wier moeder ongeneeslijk ziek is en wil sterven. Redgrave zelf blijkt zwanger te zijn. De dokter stelt vast dat het kind wel eens misvormd geboren zou kunnen komen. Ze staat nu voor het dilemma: het kind houden, met een grote zekerheid dat het zwaar gehandicapt ter wereld komt, of het laten aborteren. Een bijzonder knappe vertolking van een groot actrice. Maar ook Albertson in zijn laatste rol als haar invalide vader levert een onvergetelijke prestatie, waarvoor hij een Emmy- nominatie kreeg. Het gevoelige, menselijke script is van Louise Burns-Bisogno en Tony Imi hanteerde de camera.

credits

Regie:
Marvin J. Chomsky
Cast:
Vanessa Redgrave, Joseph Campanella, Jack Albertson, Stephen Elliott, Maia Danziger, Kenneth Kimmins, James Naughton, Gail Strickland
Camera:
Tony Imi
Jaar:
1982
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

My Body, My Child (1982) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken