Italië/Frankrijk 1974. Drama van Robert Bresson. Met o.a. Luc Simon, Laura Duke Condominas, Hubert Balsan, Vladimir Antolek-Oresek en Patrick Bernard.

VPRO Cinema

Door de overspelige liefde voor zijn koningin slaagt ridder Lancelot er niet in de Graal te vinden en hij probeert tegen de pogingen in van de vorstin om hem te behouden zijn leven te beteren. Door deze morele tweestrijd ziet hij niet de hem en zijn ridders bedreigende gevaren. Deze uiterst ascetische benadering van de Graal-legende ziet af van alle spectaculaire en romantische elementen en stelt de worsteling tussen profane en sacrale liefde voorop. Een opmerkelijke geluidsband met gekletter van paardehoeven en metalen harnassen. Een groot aantal scènes in halfduister zouden op tv weleens fataal verlies aan beeldkwaliteit kunnen geven. Het scenario is van regisseur Bresson. Het camerawerk is van Pasqualino de Santis.

credits

Regie:
Robert Bresson
Cast:
Luc Simon, Laura Duke Condominas, Hubert Balsan, Vladimir Antolek-Oresek, Patrick Bernard, Arthur de Montalembert, Fabrice Luchini, Humbert Balsan
Scenario:
Robert Bresson
Camera:
Pasqualino De Santis
Muziek:
Philippe Sarde
Kijkwijzer:
E
Jaar:
1974
Genres:
Drama, Historische film
Landen:
Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Lancelot du Lac (1974) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken