Verenigde Staten 1985. Drama van Stuart Cooper. Met o.a. Ava Gardner, Judith Ivey, Don Johnson, Jason Robards en William Russ.

VPRO Cinema

Deze nieuwe bewerking voor de tv van de roman The Hamlet van Faulkner over een slaperig klein stadje in het Zuiden van de V.S. is verrassend goed. Johnson is een jongeman met een verleden als brandstichter, maar hij hij heeft lef. Hij wint het vertrouwen van grootgondbezitter Robards, wiens eigen zoon maar een zwakkeling is. Het explosieve verhaal over haat, liefde, wraak en vergelding is goed overeind gebleven. Johnson en Ivey spelen op voortreffelijke manier de rollen van Paul Newman en Joanne Woodward uit de bioscoopversie van 1958. Rita Mae Brown en Dennis Turner hebben bij het schrijven van het script zowel gekeken naar het vroegere filmscript van Irving Ravetch en Harriet Frank Jr. als naar Faulkners boek. Gemaakt voor uitzending in twee delen en op video in twee cassettes uitgebracht.

credits

Regie:
Stuart Cooper
Cast:
Ava Gardner, Judith Ivey, Don Johnson, Jason Robards, William Russ, Cybill Shepherd, William Forsythe, Albert Hall, James Gammon, Stephen Davies, Wings Hauser
Muziek:
Charles Bernstein
Jaar:
1985
Alt. titels:
Long Hot Summer, The
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Americana
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Long Hot Summer (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken