Verenigde Staten 1924. Western van Albert Rogell. Met o.a. Fred Thomson, Wilfred Lucas, David Kirby, Hazel Keener en Frank Hagney.

VPRO Cinema

Frederick Clifton Thomson werd in 1890 als zoon van een dominee geboren. Hij maakte zijn filmdebuut in THE LOVE LIGHT (zie daar voor zijn start) en startte hier zijn carri[KA2]ere als western-ster. Aanvankelijk werd er voor zijn serie een budget van 10000 dollar uitgetrokken. Na een paar films waardoor zijn ster sterk was gestegen, werd dat verviervoudigd. Harry Joe Brown produceerde zijn westerns aanvankelijk, de man die 30 jaar later met Randolph Scott zou werken. Cowboy Thomson is hier verliefd op ranch-eigenares Keener, komt erachter dat de voorman vee steelt en weet de bende op te rollen, waarna het meisje hem behoort. Marion Jackson was de scenariste en Ross Fisher de cameraman voor Monogram (niet dezelfde als de maatschappij uit de jaren dertig en veertig), die haar films liet distribueren door FBO.

credits

Regie:
Albert Rogell
Cast:
Fred Thomson, Wilfred Lucas, David Kirby, Hazel Keener, Frank Hagney, George Magrill, Pee Wee Holmes, Bob Reeves, Dick Sutherland
Jaar:
1924
Alt. titels:
Mask of Lopez, The
Genres:
Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Mask of Lopez (1924) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken