Verenigde Staten 1981. Sciencefiction van Michael Crichton. Met o.a. Albert Finney, James Coburn, Susan Dey, Leigh Taylor-Young en Dorian Harewood.

VPRO Cinema

Van de vier modellen die de beroemde schoonheidsspecialist Finney behandelde, zijn er drie onder mysterieuze omstandigheden gestorven. Voor de politie is Finney de hoofdverdachte. Samen met het vierde meisje gaat hij zelf op onderzoek uit, en hij komt terecht bij reclamemagnaat Coburn, die over een even ultramodern als geheimzinnig lab beschikt. Visueel verbluffende SF-thriller rond de manipulatie van het publiek door sluwe en meedogenloze reclamemakers. Er zijn inmiddels verschillende gevallen bekend waarin de werkelijkheid Crichtons fantasie heeft geëvenaard. Crichton baseerde zijn script op zijn eigen roman, maar in zijn regie zitten enkele zwakke punten. Redelijk spel van de hoofdacteurs is ondergeschikt aan de decors en de speciale effecten. Knappe fotografie van Paul Lohman.

credits

Regie:
Michael Crichton
Cast:
Albert Finney, James Coburn, Susan Dey, Leigh Taylor-Young, Dorian Harewood, Tim Rossovich, Darryl Hickman, Kathryn Witt, Terri Welles, Kim Duck-young
Muziek:
Barry de Vorzon
Jaar:
1981
Genres:
Sciencefiction, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie

0 uitzendingen

Looker (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken