Frankrijk 1964. Komedie van Michel Deville. Met o.a. Eddie Constantine, Françoise Arnoul, Pierre Brasseur, Georges Wilson en Christiane Minazzoli.

VPRO Cinema

Een gangster (Constantine) lijkt pech aan te trekken en wordt daarom door zijn makkers gemeden, op één getrouwe na die ten onrechte van een overval op een geldtransport wordt verdacht, omdat hij zijn auto aan zijn kameraden had uitgeleend. De held wil diens onschuld bewijzen, ontdekt dat de schuldigen weer andere vrienden zijn en wordt zelf gearresteerd. Constantine mist warmte en lichtheid voor deze misdaadkomedie, die afgewisseld wordt door flinke knokpartijen en een melancholieke ondertoon heeft; hij wordt weggespeeld door sterke acteurs in andere rollen. Nina Companez en regisseur Michel Deville bewerkten het boek van Peirre-Vial Lesou tot scenario. De fotografie is van Claude Lemoine.

credits

Regie:
Michel Deville
Cast:
Eddie Constantine, Françoise Arnoul, Pierre Brasseur, Georges Wilson, Christiane Minazzoli, Claude Brasseur, Jean-Pierre Darras, Christian Barbier, Anouk Ferjac, André Cellier, J.P. Rambal
Camera:
Claude Lemoine
Muziek:
Georges Delerue
Jaar:
1964
Genres:
Komedie, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Gangsterfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Lucky Jo (1964) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken