Frankrijk/Japan 1978. Komedie van Jacques Demy. Met o.a. Catriona MacColl, Barry Stokes, Christina Böhm, Jonas Bergström en Terence Budd.

VPRO Cinema

De zoveelste dochter van een 18de-eeuwse Fransman zonder stamhouder wordt als man opgevoed en brengt het als 'Oscar' tot lijfwacht van Koningin Marie-Antoinette. In de jaren vóór de revolutie wordt ze hierdoor steeds heen en weer geslingerd tussen met elkaar overhoop liggende klassen en seksuele identiteiten. De stijlvolle aanpak en de afwisselend ironische en gevoelige spelregie behoeden de film voor ANGÉLIQUE-kitsch, ondanks de curieuze productie-opzet: een Japanse productie - naar een Japans stripverhaal -met overwegend Britse acteurs, maar authentieke Franse locaties. Het scenario is van de regisseur en Patricia L. Knop naar de roman Rose of Versailles van Riyoko Okeda. Het camerawerk is van Jean Penzer.

credits

Regie:
Jacques Demy
Cast:
Catriona MacColl, Barry Stokes, Christina Böhm, Jonas Bergström, Terence Budd, Martin Potter, Anouska Hempel, Sue Lloyd, Georges Wilson, Lyne Chardonnet, Lambert Wilson, Christopher Elison
Scenario:
Jacques Demy
Productie:
Mata Yamamoto
Camera:
Jean Penzer
Muziek:
Michel Legrand
Schrijver:
Riyoko Okeda
Jaar:
1978
Alt. titels:
Versailles no bara
Genres:
Komedie, Historische film, Romantiek
Trefwoorden:
Tragikomedie, Romantisch drama
Landen:
Frankrijk, Japan

op televisie
0 uitzendingen

Lady Oscar (1978) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken