Frankrijk 1987. Drama van Jean-Louis Bertucelli. Met o.a. Michel Galabru, Raphaëlle Spencer, Eva Darlan, Jean-François Stévenin en Patachou.

VPRO Cinema

Een schilderijenrestaurateur, een weinig inschikkelijke en solitaire figuur, krijgt per abuis een brief bezorgd van een jong kind. Er ontstaat een levendige correspondentie tussen de bejaarde man en het meisje. Als hij met zijn kleinzoon van plan is kennis te gaan maken met haar, komt hij voor een dilemma te staan want zij heeft net over haar ongeneeslijke ziekte geschreven. De gevoeligheid van de cineast van INTERDIT AUX MOINS DE TREIZE ANS, zit ook in deze film weer hecht verankerd in de alledaagse werkelijkheid. Een fijnzinnige en scherpzinnige schets van eenzaamheid. Galabru, die onder goede begeleiding stond, laat zich van een even ontroerende als verwarrende kant zien. Scenario van de regisseur en Isabelle Mergault.

credits

Regie:
Jean-Louis Bertucelli
Cast:
Michel Galabru, Raphaëlle Spencer, Eva Darlan, Jean-François Stévenin, Patachou, Grégoire Porter, Yves Brainville, Philippe Dujanerand, Marilyn Even, Isabelle Mergault
Scenario:
Jean-Louis Bertucelli
Jaar:
1987
Alt. titels:
Lettre perdue, La
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La lettre perdue (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken