Frankrijk/Italië/Joegoslavi00EB 1958. Komedie van Georges Lampin. Met o.a. Jean Marais, Eleonora Rossi-Drago, Nadja Tiller, Cathia Caro en Jean Parédès.

VPRO Cinema

De kant-oorlog tussen Franse koning Lodewijk XV en Marie- Th[KA1]er[KA2]ese van Oostenrijk rond 1750. Fantasierijke historische reconstructie van de heldendaden van de zanger Henri La Tour (die echt bestaan heeft; de titel is een in onbruik geraakte Franse uitdrukking!) met van de vijand gestolen vlaggen, lachwekkende duels, enz. Het komische aspect verdringt de realiteit en doet ons denken aan de klassieker FANFAN LA TULIPE van Christian-Jaque (1952). De makers van deze film hadden minder geluk en toch is zij minstens even goed als de andere, door het pittige acteerwerk van bijvoorbeeld Marais-La Tour! Het ten onrechte vergeten werk van deze Franse regisseur kwam tot stand tussen 1945 en 1962. Het scenario is van Denys de La Patellière en Claude Accursi. Het camerawerk is van Jean Bourgoin. Eastmancolor, Mono.

credits

Regie:
Georges Lampin
Cast:
Jean Marais, Eleonora Rossi-Drago, Nadja Tiller, Cathia Caro, Jean Parédès, Christian Duvaleix, Yves Massart, Paul-Emile Delbert, Renaud Mary, Raoul Delfosse, Jean Lara, Jean-Pierre Léaud, Andre Luguet
Scenario:
Denys de La Patellière
Camera:
Jean Bourgoin
Muziek:
Maurice Thiriet, Georges Van Parys
Jaar:
1958
Alt. titels:
Killer Spy
Genres:
Komedie, Avonturenfilm, Oorlogsfilm, Historische film
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Oorlogsfilm
Landen:
Frankrijk, Italië, Joegoslavi00EB

op televisie
0 uitzendingen

La Tour, prends garde ! (1958) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken