Joegoslavi00EB/Italië/Frankrijk 1987. Drama van Giuliano Montaldo. Met o.a. Philippe Noiret, Rupert Everett, Valeria Golino, Nicola Farron en Roberto Herlitzka.

VPRO Cinema

Een trouwe bewerking van de gelijknamige roman van Giorgio Bossaini door een gevoelige en intelligente regisseur. Met name speelt de kwestie van de meedogenloos afgewezen homofilie (de hoofdpersoon pleegt zelfmoord) in een sfeer van intolerantie onder het fascisme in het Italië van vlak voor WO II. Daarnaast komen de problemen van de integratie van een joodse jongeman in een maatschappij met een antisemitisch klimaat aan de orde. Meer in zijn algemeenheid gaat het om een studie van de subtiele machinaties die leiden tot een dergelijke wanhoopsdaad. Een zwaarmoedige, trage, moeilijke en pessimistische film, die echter zonder twijfel weet te fascineren.

credits

Regie:
Giuliano Montaldo
Cast:
Philippe Noiret, Rupert Everett, Valeria Golino, Nicola Farron, Roberto Herlitzka, Riccardo Diana, Stefania Sandrelli, Anna Lezzi, Ivana Despotovic, Rade Markovic, Nada Skrinjar, Dusica Zegarac, Giovanni Rubin De Cervin, Lavinia Segurini, Luca Zingarette
Muziek:
Ennio Morricone
Jaar:
1987
Alt. titels:
Lunettes d'or, Les, Occhiali d'oro, Gli
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Sociaal drama
Landen:
Joegoslavi00EB, Italië, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les Lunettes d'or (1987) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken