Frankrijk 1954. Komedie van Marcel Pagnol. Met o.a. Roger Crouzet, Pierrette Bruno, Serge Davin, Michel Galabru en Arius.

VPRO Cinema

Schrijver Alphonse Daudet koopt een molen in de Provence en observeert de belevenissen van dorpsbewoners. LES TROIS MESSES BASSES: een priester raffelt in de kerstnacht de missen af zodat hij snel aan het kerstdiner kan beginnen, maar sterft aan indigestie. L'ÉLIXER DE PÈRE GAUCHER: in een abdij waar de monniken nauwelijks te eten hebben, brouwt een pater een drankje waarvan overmatig gebruik gevolgen heeft. LE SECRET DE MAÎTRE CORNILLE: de meeltransporten van een arme molenaar geven het dorp gespreksstof. LE CURÉ DE CUCUGNAN: een priester vertelt hoe hij in een droom opzoek ging naar zijn schaapjes; eerst in de hemel en toen in de hel. Veel ironie en warmte in de onderhoudende milieuschetsen van de aan regisseur Pagnol verwante auteur Daudet, maar het geheel is wat aan de lange kant. De film had destijds een exportversie zonder raamvertelling, die 30m korter was.

credits

Regie:
Marcel Pagnol
Cast:
Roger Crouzet, Pierrette Bruno, Serge Davin, Michel Galabru, Arius, Rellys, Fernard Sardou, Christian Lude, Jean-Marie Bon, J. Riozet, Robert Vattier, Édouard Delmont, Henri Vilbert, René Sarvil, Daxely, Luce Dassas, Henri Crémieux, Jean Panisse
Muziek:
Henri Tomasi
Jaar:
1954
Alt. titels:
Élixer du Père Gaucher, L', Secret de Maître Cornille, Le, Trois messes basses, Les, Curé de Cucugnan, Le
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Lettres de mon moulin (1954) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken