Verenigd Koninkrijk/Australië 1985. Sciencefiction van Roger Christian. Met o.a. John Tarrant, Donogh Rees, Deep Roy, Ralph Cotterill en Cassandra Webb.

VPRO Cinema

Op een verafgelegen en dorre planeet probeert in de 21e eeuw een groep vrijheidsstrijders (Tarrant, Rees en Roy, een robot die meer mens als machine is) te ontsnappen aan de tirannie van een ras van kwaadaardige zwarte robots, Droids. De rebellen hebben succes, zodat Cotterell hulp-robotten van de Aarde moet laten aanrukken. Het ruimteschip dat ze vervoert, moet dus vernietigd worden. De visuele effecten vormen de enige verdienste van deze kinderachtige produktie - niet verwonderlijk, want regisseur Christian heeft de vormgeving verzorgd van ALIEN en STAR WARS, maar zijn rolprent mist de kracht en de spiritualiteit van die films. De middelmatige muziek werd geschreven door Tony Banks van de popgroep Genesis. Ook bekend als 2084 en STARSHIP.

credits

Regie:
Roger Christian
Cast:
John Tarrant, Donogh Rees, Deep Roy, Ralph Cotterill, Cassandra Webb, Hugh Keays-Byrne, Tyler Coppin, Deep Roy, John Tarrant
Muziek:
Tony Banks
Jaar:
1985
Alt. titels:
2084, Starship
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, SF-Film
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Australië

op televisie
0 uitzendingen

Lorca and the Outlaws (1985) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken