Verenigde Staten 1968. Drama van Robert Aldrich. Met o.a. Kim Novak, Peter Finch, Ernest Borgnine, Milton Selzer en Valentina Cortese.

VPRO Cinema

Filmregisseur Finch heeft de laatste tijd weinig succes. Hij grijpt dan ook met beide handen een script aan over het leven van zijn beroemde echtgenote, die op mysterieuze wijze om het leven kwam op het hoogtepunt van haar roem. Hij ontdekt een jonge, onbekende actrice (Novak) die als twee druppels water op zijn vrouw lijkt. Hij bewerkt haar net zolang totdat ze ervan overtuigd is dat ze een reïncarnatie is van de vedette. Kunstmatige variant op de Hollywood-film, met een tikkeltje PYGMALION. De flashbacks werden slordig in het verhaal gemonteerd, waardoor de evolutie van Novaks psyche niet helemaal te volgen is. Hugo Butler en Jean Rouverol baseerden hun scenario op een tv-spel uit 1963 van Robert Thom en Edward De Blasio. Fotografie van Joseph Biroc. Gedraaid in Panavision.

credits

Regie:
Robert Aldrich
Cast:
Kim Novak, Peter Finch, Ernest Borgnine, Milton Selzer, Valentina Cortese, Rossella Frank, Gabriele Tinti, Jean Carroll, Michael Murphy, Lee Meriwether, Robert Ellenstein
Scenario:
Jean Rouverol
Camera:
Joseph F. Biroc
Muziek:
Frank De Vol
Jaar:
1968
Alt. titels:
Legend of Lylah Clare, The
Genres:
Drama
Landen:
Verenigde Staten